11 Şubat 2013 Pazartesi

Prematüre Bebeklerin Aşı Takvimi

Prematüre bebeklerin aşıları, hepatit B aşısı hariç, doğum tarihi baz alınarak yapılır. Hepatit B aşısının ilk dozu ise bebek 2 kg'a ulaşana dek yapılmaz. Düzeltilmiş yaş, aşı takvimi açısından bir anlam ifade etmez.

Aşağıdaki aşı takviminde bulunmayan Rotavirüsü (bebeklerde ağır ishale neden olan bir virüs), ağızdan yapılan aşılama ile büyük ölçüde önlenebilmektedir. Bu aşının ilk dozu, bebeğimiz 6-12 haftalıkken; bundan sonraki iki doz ise 4-10 hafta aralıklarla yapılmalı ve bebek 32 haftalık olmadan tamamlanmalıdır.

2 yorum:

  1. Ve bu aşıları doğum yaşına göre yapan mantığı hala anlamış değilim. Avrupa ülkelerinde en kötü ihtimal düzeltilmiş yaşa göre, ve ya 6. aydan sn yapılıyor aşılar. Zaten 6. aya kadar anne sütü bebeklerimizi korurken o zehiri enjekte etme acelesi nedir.

    YanıtlaSil
  2. Bir de Prematüre bebeklerin minicik bedenleri o aşıları kaldıramadığı vakit "Nötropeni" denen ileet karşımıza çıkıyor. 6 hafta üstüste kan aldırmak zorunda kaldık kalıcı bir durum olup olmadığını araştırmak için. Hiçbir doktor aşılardan kaynaklanabileceğini söylemedi fakat her aşıdan sonra kandaki Nötrofil değeri inanılmaz derecede düşüyordu. Aşılara ara verince tüm değerler yerini buldu, geriye kalan micik oğlumuzun kan verirkenki ağlamaları ve bizim paramparça olan yüreğimiz oldu.

    YanıtlaSil